Distribució de l'aigua potable a domicili

DISTRIBUCIÓ DEL L'AIGUA POTABLE A DOMICILI

 

Depósito Ibiza, 5.000 m3 de capacidad

L'aigua provinent de les distintes captacions, s'emmagatzema en els dipòsits ubicats en el paratge del  Collao. En aquest paratge singular hi ha tres molins de vent construïts a mitjan segle XIX. El conjunt hidràulic està compost de tres dipòsits; el dipòsit Salvador Ivars construït l'any 1967, amb una capacitat de 2.500 m3; el dipòsit Eivissa construït l'any 1970, amb una capacitat de 5.000 m3 el depòsit Europa, construït l'any 2003, amb una capacitat de 10.000 m3, sent la capacitat total d'emmagatzemament de 17.500 m3.

 

 

 

 

 

Analizador de cloro en continuo

 

En els dipòsits del Collao es troba una estació automàtica de desinfecció de l'aigua, la qual compleix els requisits de seguretat establits per a aquestes instal·lacions, la desinfecció es realitza d'acord amb els paràmetres establits en la legislació, consistint en una cloració per mitjà de clor gas.

 

El control dels m3 trasbalsats es realitza per mitjà de comptadors, així, en les captacions es controla per mitjà de comptadors l'aigua extreta, a l'entrada dels dipòsits l'aigua rebuda i a l'eixida dels dipòsits l'aigua abocada a la xarxa de distribució.

L'aigua arriba a l'usuari a través de la xarxa de distribució. A la xarxa de distribució se li realitza un manteniment constant, renovant aquells trams als quals se'ls observa un deteriorament o que han quedat obsolets. En distints punts de la xarxa de distribució hi ha comptadors generals de zona que es revisen periòdicament, havent-se instal·lat estacions de control de consum en diversos d'ells. Per mitjà d'aquest sistema, integrat en el telecomandament del Servei es coneix diàriament el cabal consumit en aquestes zones, detectant les alteracions que es produïsquen per fugues, consums fraudulents, etc., en temps real.

 

 

Telemando-Puesto central

 

En la partida de Benimarco, hi ha un dipòsit regulador d'una capacitat de 2.500 m3. des del qual s'abasteix la zona turística de Fanadix-Fustera, comptant amb una instal·lació de recoloració automàtica i sistemes de control per mitjà de telecomandament.

La distribució d'aigua per la zona turística, a causa de l'orografia, es realitza a través de conduccions de fossa o acer a fi de garantir un subministrament regular de pressió i cabal. Periòdicament es renoven els trams de xarxa que van ser construïts entre els anys 1960 i 1980, els quals han quedat obsolets.

 

El consum dels 9.231 usuaris es registra per mitjà de comptadors divisionaris, als quals se'ls realitza una lectura bimestral per mitjà de capturadors de dades, i des de maig del 2009, pel sistema via ràdio en alguns edificis del nucli urbà, sistema que en el futur s'anirà generalitzant. El parc de comptadors s'està renovant des de l'any 2001, a fi de mantindre el mateix en un màxim d'antiguitat per comptador de dotze anys. A tots els comptadors se'ls han instal·lat precintes per a evitar fraus.

 

 

Contador AQUAradio, 2009

Contador Delaunet, 1966

 

 

 

 

 

 

 

El Servei Municipal té programada una campanya anual de detecció de fugues, tant del nucli urbà com de la zona industrial, revisant-se 30 km. lineals de canonada. Aquesta revisió s'efectua per empreses especialitzades i permet localitzar possibles pèrdues d'aigua en la xarxa a causa d'aspectes incontrolats.